Wonderlic Test

Practice Wonderlic Test of 50 Expected Questions – 2019 Updated

We are presenting you the Wonderlic Test of 50 most expected questions. This Wonderlic Test contains totally different questions with answers. It will surely help in your preparation for the Wonderlic Test. You can learn some Wonderlic Test Tips to make yourself best ready for the test. Let’s start Wonderlic Test Practice.

Wonderlic Test Practice 50 Questions

Question 1 > (15 ÷ 5) x (10 ÷ 2) =

a. 10
b. 5
c. 2.5
d. 15
e. 13


Question 2 > On Tuesday and Wednesday, cab fare cost $7.75 total. On Monday and Thursday, cab fare cost $6.30 on each day. On Friday, cab fare cost $7.00. What was the average daily cost?

a. $5.47
b. $5.35
c. $6.05
d. $7.02
e. $7.10


Question 3 > Are the following two words similar, contradictory, or not related?

(i) Optional                      (ii) Observational

a. Contradictory
b. Not Related
c. Similar


Question 4 >  Ben’s General Store is selling yarn for $.04 a foot. How many feet can you buy for $0.52?

a. 11
b. 8
c. 9
d. 48
e. 13


Question 5 > 42 x 0 x 6 =

a. 0
b. 6
c. 252
d. 7
e. 242


Question 6 > Mike is 11 years old. Jim is twice as old as Mike. When Jim is 50 years old, how old will Mike be?

a. 61
b. 39
c. 25
d. 44
e. 36


Question 7 > How many of the six pairs of items listed below are exact duplicates?

Myron, J.T.         Mryon, J.T.

Bitters M.M.        Bitters M.M

Aldrich, B.J.         Aldrich, B.J.

Hoff, J.B.         Hoff, J.P.

Simms,G.K.         Simms,C.K.

Elvis, P.R.          Elvis, P.R.

a. 1
b. 2
c. 4
d. 3
e. 5


Question 8 > Which of the following is not a whole number followed by its square?

a. 8, 64
b. 2, 4
c. 11, 121
d. 15, 205
e. 13, 169


Question 9 >  If the first two statements are true, the third statement is true? false? not certain?

            #1: A man works at Bob’s Pool Store.
#2: All the employees at the pool store wear blue shirts.
#3: The man wears blue shirts.

a. Not Certain
b. True
c. False


Question 10 > A girl is 21 years old and her brother is a third her age. When the girl is 36, what will be the age of her brother?

a. 22
b. 12
c. 50
d. 25
e. 27


Question 11 > What is the next number in the sequence? 3, 7, 15, 31, 63

a. 94
b. 126
c. 137
d. 95
e. 127


Question 12 > Are the following two words similar, contradictory, or not related?

(i) Enhance                      (ii) Entrance

a. Not Related
b. Contradictory
c. Similar


Question 13 > Tardy is the opposite of:

a. Punctual
b. Rigorous
c. Conscientious
d. Meticulous


Question 14 > Which number is largest?

a. 14.000
b. 14,000
c. 14.00
d. 1.400
e. 140.00


Question 15 >  Mike had a jar of nickels that had five more nickels than he originally thought. If the total amount of nickels was $4.35, how many nickels did Mike think he had originally?

a. 78
b. 82
c. 86
d. 87
e. 72


Question 16 > Are the following two words similar, contradictory, or not related?

(i) Level                      (ii) Equal

a. Not Related
b. Similar
c. Contradictory


Question 17 >  From the list below, select all of the words that could properly complete this sentence: The car ___________ over the road.

a. ran
b. running
c. runned
d. runs
e. runner


Question 18 > What is the next number in this sequence?

41        29        35        23

a. 25
b. 53
c. 12
d. 11
e. 29


Question 19 > In the number 10,987.36 which digit represents the tenths space?

a. 3
b. 6
c. 8
d. 1
e. 7


Question 20 > A road construction crew is resurfacing the highway between point D and point E. The distance between point D and point E is 93 miles of road. The crew has completed 35 miles. If they work at a pace of 2.9 miles per day, how many more days will it take to finish?

a. 20
b. 19
c. 13
d. 22


Question 21 > The hours of darkness in May are most similar to which month?

a. February
b. July
c. November
d. October


Question 22 > From the list below, select all of the quadruped mammals that might be found as a pet in a typical American family home.

a. dog
b. hamster
c. goldfish
d. cat
e. giraffe


Question 23 > Arrange the following words so that they form a complete sentence:

rectangle has a sides five
Is the sentence true or false?

a. true
b. false
c. neither true nor false


Question 24 >  Which following list of odd numbers totals 56?

a. 7, 11, 13, 23
b. 11, 12, 15, 18
c. 9, 11, 13, 15
d. 11, 13, 15, 17
e. 13, 15, 17, 19


Question 25 > The tenth month of the year is:

a. November
b. September
c. August
d. October


Question 26 > Which number comes next in this series?

99        33        11        3 2/3

a. 1/3
b. 11/9
c. 7/9
d. 3/16
e. 2/3


Question 27 > A biker travels 5 feet in 0.5 seconds. At this exact speed, how far will the biker travel in a minute?

a. 125 feet
b. 25 feet
c. 75 feet
d. 150 feet
e. 250 feet


Question 28 > Reduce the fraction 21/49 to its lowest terms.

a. 4/9
b. 2/5
c. 3/7
d. 12/28
e. 5/11


Question 29 > Are the following two words similar, contradictory, or not related?

(i) Detest                      (ii) Despise

a. Similar
b. Contradictory
c. Not Related


Question 30 > A race car travels 100 feet in .5 seconds. At this rate of speed, how many feet will the race car travel in a minute?

a. 60,000 feet
b. 6,000 feet
c. 1,200 feet
d. 5,000 feet
e. 12,000 feet


Question 31 > What is the average of: 14, 17, 22, 27?

a. 22
b. 17
c. 20
d. 12
e. 15


Question 32 >Are the following two words similar, contradictory, or not related?

(i) Fault                      (ii) Break

a. Similar
b. Contradictory
c. Not Related


Question 33 > Over the course of two weeks, Al spent $105.00 on lunch. What was the average cost per day?

a. $7.50
b. $8.05
c. $7.25
d. $6.50
e. $5.75


Question 34 >  Add 0.45 + 52.12 + 4.1111 + 206 + 0.00029

a. 263.6724
b. 263.57139
c. 262.6824
d. 260.67239
e. 262.68139


Question 35 > REFUTED, IRREFUTABLE – Do these words:

a. Have contradicting meanings?
b. Have similar meanings?
c. Mean neither the same nor the opposite?


Question 36 >How many of the six pairs of items listed below are exact duplicates?

5581        5518

86887        86887

14443        14443

56789        56798

44332      4432

108526      180526

a. 2
b. 1
c. 4
d. 5


Question 37 > There are 4 times as many used cars in the car dealership lot as there as new cars. There are 128 cars total in the dealership lot. How many new cars are in the car dealership lot?

a. 94
b. 31
c. 32
d. 96


Question 38 > Are the following two words similar, contradictory, or not related?

(i) Beat                      (ii) Pound

a. Similar
b. Not Related
c. Contradictory


Question 39 > Mark got a 20% raise in his salary. If his salary was $1,800, what is his new salary?

a. $1,880
b. $2,800
c. $2,160
d. $2,000


Question 40 > 16 ÷ 2.5 =

a. 6.2
b. 5.6
c. 6.5
d. 6.4
e. 5.3


Question 41 > A lawyer owns 4 pairs of pants, 5 dress shirts and 6 ties. How many days can the lawyer go without wearing the same combination of three items?

a. 124
b. 90
c. 60
d. 120
e. 144


Question 42 > A turkey was cooked at 400° F in the oven for 3 hours. The internal temperature rose from 30° F to 156° F. What was the average rise in temperature per hour?

a. 44
b. 31
c. 42
d. 40.3
e. 36


Question 43 > Are the following two words similar, contradictory, or not related?

(i) Familiar                      (ii) Gallant

a. Similar
b. Contradictory
c. Not Related


Question 44 > Are the following two words similar, contradictory, or not related?

Sever Adjoin

a. Not Related
b. Contradictory
c. Similar


Question 45 >  Are the following two words similar, contradictory, or not related?

Aghast Unsurprised

a. Similar
b. Contradictory
c. Not Related


Question 46 > Cow is to milk as orange is to:

a. coffee
b. apple
c.  juice
d.  soda


Question 47 > Joseph gets married next month. One year ago from the date, he will get married, Joseph was in
the Hamptons for the 4th of July. What month is it?

a. July
b. June
c. March
d. May
e. August


Question 48 > A copy machine repairman makes $12.50 per hour plus $4 for every service call he performs. Last week he worked 34 hours and made 6 service calls. How much money did he make?

a. $449
b. $334
c. $428
d. $375
e. $497


Question 49 > How many of the pairs of names below are exact duplicates?

Walmer, M.C.        Walmer, M.C.
Johnson, S.N.        Johnson, S.M.
Grayson, E.F.        Grayson, E.F.
Elbers, E.L.        Elbers, E.L.
Metiva, F.B.        Meteva, F.B.

a. 4
b. 2
c. 0
d. 1
e. 3


Question 50 > A basketball team has eight boys and four girls on the roster. The boys average 12 points each. The team averages 136 points as a whole. How many points do the girls average per player?

a. 11
b. 9
c. 8
d. 10
e. 13


Answers:

1.D        26. B
2. A        27. D
3. B        28. C
4. E        29. A
5. A        30. E
6. B        31. A
7. B        32. A
8. D        33. E
9. B        34. A
10. A        35. A
11. E        36. C
12. A        37. A
13. A        38. A
14. B        39. C
15. B        40. D
16. B        41. D
17. A,D      42. C
18. E        43. C
19. E        44. B
20. A        45. B
21.B        46. C
22. A,B,D   47. B
23. B        48. A
24. D        49. E
25. D        50. D

Leave a Reply